Information om ensamvalp…

Dagarna rullar på och det är lika härligt att titta ner i valplådan på morgonen och se Melody och Lego. Oftast ligger han och diar som ett proffs på morgonen.  Viktuppgången är stabil och bra. Idag på dag 15 vägdes han in på 540 gram. Det är ett genomsnitt på 26 gram/dag.

En liten valp på under 2½ -3 veckor kan inte reglera sin egen kroppsvärme. Detta är ju oftast inget problem om det finns kullsyskon man kan söka värme hos och tillsammans med när mamma är ute och hoppar…men för en liten ensamvalp blir det svårare och man kan ju råka bli liggandes mitt i lådan och bli nedkyld.  Att hitta information om hur man ska ta hand om en ensamvalp dessa första veckor är inte lätt. Det skrivs inte mycket om det och inte ens SKK har mycket information om detta. Finns helt enkelt inte så mycket forskning om ensamvalpar. Många uppfödare som förr fick ensamvalp tog helt enkelt bort den eftersom de ansåg att dessa valpar kräver alltför mycket i både tid och annat.   Jag är oerhört tacksam för de tips och råd jag fått från mina uppfödarkollegor och vänner sedan Lego kom till oss.

Lego är inte ensam i valplådan trots att han är ensamvalp. Han har 3 syskon och 1 vetekudde 🙂

Rundaste magen i världen har lille killen fått. Det funkar kanon med diandet. Hörde av många att det kan bli problem för tiken med mjölkstockning mm då det endast finns en valp i kullen. Jag kollar över Melodys ljuver och tar tempen varje dag. De är mjuka och fina och tempen ligger bra. Lego diar på de 4 spenarna längst bak och där finns gott om mjölk.

Sedan någon dag tillbaka tar Lego lite små, söta och ostadiga steg. Han tittar efter saker och vill upp upp upp.                                                                                                      Igår kom pappa Mino hem efter ett par dagars pappaledighet 🙂 Funkar fin-fint. Han märker helt klart att det finns en liten valp i lådan, men intresset är inte hysteriskt stort. Han tyckte nog det var mer roligt att göra valpen 😀        Melody har sagt att det är ok att Mari och Mino befinner sig i sovrummet där valplådan står. Däremot får MeiLin bannor av Melody om hon visar sig i sovrummet. Det bror nog på att MeiLin är mer på och flamsigare. MeiLin sover ju dessutom alltid hos Klara. Antar att det löser sig om ett tag då Lego är större och äldre.

Jag är vaken flera gånger varje natt och kollar så Lego inte ligger och blir kall. Har flyttat in kontoret till sovrummet så jag kan jobba och samtidigt hålla koll på lillkillen. Spenderar faktiskt nästan all min tid vid sidan om valplådan. Det hade jag ju inte gjort om det var en större kull. Inte på samma sätt.  Men det är så jag funkar just nu och jag gör det av kärlek.

Magnolia Paradise Legacy Of Melody är kärlek