Värmen bidrar till slow motion…

Visst är det härligt med sommar och sol. Speciellt med liten valp i familjen! MEN denna sommar har liksom spårat ut och fått oss att inte orkar med så mycket. Det blir slow motion på oss alla. Emellanåt får vissa dock ett ryck…

Förståndige Mino tittar på galningarna och vänder på klacken 😀

Är man 7 år och heter Mino lägger man inte energi på sådant Grattis älskade fine Mino!!

Varenda natt sedan Timmi var 2½ vecka har han sovit på kylfilt på natten. Han älskar sin filt och lägger till alltid tillrätta på den.

Dagtid är det skönt att sova nära vattenskålen… hihi!!

Det har ju som sagt varit alldeles för varmt för alla och smarta hundar håller sig mest i skuggan.  Vi har hundpool och vattenspridare på för de som vill svalka sig. Den som klarar av värmen bäst är Lego som ju har rejält med underull och riktigt bra med lång täckpäls. Han är dessutom väldigt badglad 🙂  Timmi ligger 2a på badligan.

På tal om päls… eller i detta fall; bristen på päls!!! Marimba har verkligen hamnat i nakenspets-gänget nu. OJ vad hon fällt sedan valparna slutade dia. Hon är ÄNNU mer naken idag än då dessa foto togs för ett par dagar sedan. På fotot till höger är hur hon så ut innan hon parades. Vet ju att hon kommer bli lika fin igen om ett par månade, men NU är det inte mycket till pälshund.
Älskade söta och tillgivna Marimba. Alltid gosesugen <3

Nu väntar vi på lite mer humana temperaturer så vi kan börja göra lite mer roliga saker.

Alla tycker om alla

Det verkar verkligen som om alla tycker om alla just nu. De vuxna är så snälla och ordentliga med lille Timmi och Timmi blir genomglad varje gång han vaknar och träffar sina stora kompisar.

Nu är Timmi en stor kille och sover inte i valphage längre. Han rör sig fritt i kök och hall. Han funkar så bra och det är otroligt roligt.

Lite skola blir det också emellanåt. Vi har inlett koppelträning och det går bra.

Son & Mamma tränar tillsammans.Sträcker ut ordentligt!

Kopplet smakar nog gott…

Har hört från Ole och Doffe också sedan flytten. De har det bra och allt har funkat fint. Så skönt att höra 🙂

Idag är det en bra bit över 30 grader varmt här så det blir inte mycket gjort för varken hundar eller 2-benta.  Vi kommer hålla oss i skuggan och nära en fläkt. Mycket vatten och sedan busar vi ikväll istället.

Ny tider med bästa familjerna

Jag är så glad att kunna säga att vi är väldigt nöjda med de familjer Ole och Doffe nu flyttat till.

I fredags kom Oles familj och hämtade honom. Han kommer bli skåning igen om ca en månad då familjen flyttar till Hästveda. Vi önskar er Lycka Till med denna otroligt vackra och trevliga hund 🙂

Familjen Servin/Vesterholm

Idag åkte vi och mötte Doffes familj i Ljungbyhed. Han kommer också förbli skåning eftersom hans familj bor i Asmundtorp. Lycka Till med en helt otrolig hund som charmar på hela tiden!

Familjen Kvist

 

Valpbesiktning avklarad

Alla 3 visade upp bästa sidan på AniCura i Bromölla när de skulle besiktigas. Charmade hela personalen.

Ole vrålade som en griskulting när han fick vaccin och chip. Doffe och Timmi var lite mer tystlåtna 🙂

Det funkar så bra!

Jamen nu tycker jag det funkar så bra. Jag hinner vara väldigt mycket tillsammans med valparna och jag hinner med allt övrigt som ju också finns och är viktigt. Det enda det är lite snålt med är sömnen… men den kommer väl så småningom när valparna blir äldre 🙂 Alla våra övriga hundar är ju riktiga sjusovare så det förmodar jag att även dessa små charmtroll kommer att bli. Ärligt talat så sover de otroligt bra redan.  Vaknar bara 2 ggr/natt och då är det mat, toalett och lite bus som gäller. Sällsynt duktiga killar <3

Efter helgens besök av intressenter var  det roligt att röja runt på stora gräsmattan tillsammans med hela flocken. Modiga och framåt valpar och kloka och roliga vuxna funkar bra ihop. Jag är så stolt över flocken!!

Lego är så glad för dina halvbröder och han inte är yngst längre <3

Ole, Mino, Melody (som är trött) och Lego

Här kommer Timmi!!

Mamma Marimba håller koll på sina småttingar <3

Du och jag brorsan <3 <3

Timmi njuter av sommaren

Bra att tanka lite vatten mellan busrundorna inser Doffen

En liten stunds vila för Ole 🙂

Doffen ligger och spanar och funderar ut nya bus

Full rulle på Ole

Doffen visar hur man står riktigt snyggt <3

Undrar om man vågar hoppa ner i sandlådan? tänker Ole

Gäller att passa på att gnaga lite på leksaken när pappa Mino lämnat den

Hämta andan behöver Ole emellanåt!!

Hahaha!! Jag är mest orange av alla valparna! skryter Ole med <3

Doffen nedbrottad bland klöverblommorna av Ole

Ole, Dole (Timmi) & Doffen

Nu är det bara Ole som är kvar och letar efter sin alldeles egen familj <3 Han är den med mest orange färg på pälsen. Som vuxen skulle man kunna tro att han svarta mask kommer försvinna och att han då visuellt upplevs som helt orange. Han är, precis som sina brorsor, otroligt charmig och snäll. Modig och framåt. Rolig!! Är du intresserad av Ole så hör av dig : asa@magnoliaparadise.se