Tiden går så fort…

Jag hade tänkt uppdatera här riktigt ofta nu när vi har valpar, men OJ vad tiden går fort och OJ vad det hänt mycket på 2½ vecka sedan de kom.

Första veckan med knattarna var ganska lugn De åt och sov och Mari pysslade med dem. Alla 3 gick upp bra i vikt och på bara 5 dagar hade alla dubblat sin födelsevikt.  Stackars Mari blir sårig på spenarna efter allt sugande. Det löser vi genom att smörja in med mjölken efter att valparna ätit klart och på de värsta ställena tar vi till  ”Multi-Mam Balm”ett par ggr/dygn. Passar också på att klippa klorna så småttingarna inte ska råka riva sin mamma. Små sötnosar som är 1 dag
De 3 skånepågarna

OleDoleDoffen

Mari är så otroligt gullig med sin små valpar

Deras stamtavlenamn var ju nästan bestämda redan innan de föddes.  🙂 Vi väntade bara på antal valpar och könsfördelning egentligen. Skickade in registreringsansökan till SKK och dagen efter var de införda på hunddata. Jag blir otroligt stolt och rörd när jag ser detta på hunddata. Vår drömkull!!!

När valparna skulle fylla 1 vecka var det en fruktansvärt hemsk natt då jag trodde vi skulle mista den minsta valpen. Alla 3 skrek väldigt mycket och att något var fel förstod jag direkt. Men vad? Inte bara magont iallafall.                    När morgonen kom bestämde jag att vi skulle köra akut till Anicura djursjukhus i Hässleholm. Då hade alla valparna piggnat till och även diat riktigt bra, men magkänslan sa att det var bäst att kolla upp detta. Det visar sig att det är Mari som inte mådde bra. Togs massa prover och hon hade mycket förhöjd sänka. Vi gjorde ett ultraljud på henne och sedan sattes det in penicillin pg a inflammation. Hon är tempad varje dag men ingen feber.                                        Hon hade också tappat mycket snabbt i vikt sedan förlossningen. Jag som pysslar om hundarna varje dag hade inte märkt detta alls. Märkligt. Vi ökade iallafall på hennes fodergiva och hon äter med god aptit. Innan dräktigheten åt hon 4 MUSHköttbullar och nu blir det upp till 16/dag!!  Det tar på energin och krafterna att dia 3 matmonster.

Det blev ett par återbesök på djursjukhuset. Mari som normalt sett är väldigt, väldigt åksjuk tyckte det var riktigt roligt att åka bil med sina valpar  🙂 Efter endast 1 dygn med penicillin gick sänkan nedåt och efter ytterligare 3 dagar hade hon friska värde. Då grät jag av glädje. Populära patienter på AniCura i Hässleholm

Färdigbehandlad och nu ska vi bara njuta av dessa fina och späda veckor.Glupska små knattar som sväljer mycket luft och äter väldigt mycket. Tur att det finns MiniFom-droppar och magmassage som lättar det jobbiga. Ole, Dole och Doffen…

28 grader C på kvällen…på norrsidan!!!Det firar Lego med en is Chai på altanen 🙂

Lego är ju faktiskt storebror (halvbror) till dessa småttingar. Han är den som Mari släppt in i valprummet för att hälsa på småttingarna. När det inte går att få ner värmen i valprummet under 28 grader får hela valplådan m innehåll och tillbehör flytta utomhus på 100 % dragfritt ställe. Kylfiltar (som inte är såååå kalla) får hjälpa till i lådan.  På dag 16/17 var det dags för 1a avmaskningen. Riktigt gott med lite annat än mjölk 😉 Det gick iallafall bra. Efter detta har det varit mindre magknip och idag är det bara tjockis-Doffen som får MiniFom före maten.

Idag gratulerar vi vår underbara och fantastiska Melody (Majolisa Zyxxez I’m Sophisticated) som fyller hela 5 år!! Åh vad vi älskar denna prinsessa som alltid vet precis hur hon vill ha det.

Våra vackra skånepågar